Kees en de muziek

Als trombonist ben ik al heel lang verbonden een aantal bands, orkesten en theatergezelschappen. Ook sluit ik me vaak voor kortere periodes bij projecten aan. Daarnaast geef ik les, dirigeer ik en leid ik workshops.

New Cool Collective | Rumbatá | Aristo Horns | Utrechtse Jazz Archipel | Danny Vera | De Broers | Copper ‘n Creek | Rob Mostert | Baraná & Co | Cubop City Big Band | Metropole Orkest | Jazzorchestra of the Concertgebouw | Mrs. Hips | Big Bizar Habit | Midland Big Band | Maiden Voyage | 1 Step 7 seas | La Ritmica ‘93 | Azucaraba | Bob Brookmeyer bigbandprojecten | Peter Herbolzheimer bigbandproject | Residentie Orkest | Randstedelijk Begeleidingsorkest | Het Filiaal | Simone Kleinsma | De zwarte hand | Glenn Miller Memorial Orchestra | Agogo | Just in case | Gravity | Kypros Ensemble

De Broers – ‘NIET ZONDER ONS’
Leven en liedjes van Ramses Shaffy

Hans Adolfsen – piano, zang
Kees Adolfsen – tekst, trombone, zang
Jan Ad Adolfsen – verteller, zang

Nog één seizoen spelen we onze voorstelling over Ramses.
Interesse? Bekijk de trailer.
Of boek ons direct: 06 50 633 962

“Muziek maken is verhalen vertellen”

Fred Canté, mijn overleden schrijfleermeester, was behalve copywriter ook discograaf: hij was wereldwijd bekend als de allesweter rond jazzpianist Thelonious Monk. Schrijven is improviseren, was zijn mantra. En omgekeerd: als je als musicus geen verhaal vertelt, wordt het niks.

Workshop: hecht samenspelen, effectief samenwerken

Samen met Jonneke Adolfsen geef ik de workshop ‘Naar één ritme’. Met behulp van percussie-instrumenten leren twee teams hecht samenspelen in hun eigen ritme. Spelenderwijs combineren we de ritems van de teams, waardoor iedereen de kracht ervaart van effectief samenwerken: horen en voelen. Een voortdurende impuls voor nieuwe inzichten! Mail of bel voor meer informatie.

Dirigeren

Meer dan tien jaar stond ik voor de Indigo Big Band in Nieuwegein.
Daarnaast deed en doe ik invalklussen ‘op de bok’.
Ik struin de markt niet af. Maar benadert een big band mij voor het muzikaal leiderschap, dan ben ik snel overstag! Vóór een big band voel ik me bijzonder thuis.

Lesgeven

Als docent trombone (en euphonium) was ik zo’n twintig jaar verbonden aan Kunstencentrum De Kom, in Nieuwegein. Daarnaast ontvang ik graag leerlingen thuis. Voor wie:
– het instrument beter wil leren beheersen;
– muzikale mogelijkheden wil uitdiepen;
– meer plezier uit improviseren wil halen.
Welkom!